14/06/2013

Merisuolakääre

Merisuolakääre

Merisuolakääre on vanhankansan konsteja kivun ja tulehtuneen kehonosan rauhoittamiseen ja parantumisen nopeuttamiseen.  Erinomainen laskemaan turvotusta ja suosittelen aina venähdyksiin ja turvotuksiin. Joskus selkään kroonistuu tulehdus ja se on sekä jatkuvasti kipeä, että käsittelyarka. Toisinaan kroonistuneeseen ei voi koskea laisinkaan ennen, kuin tulehdus on saatu rauhoittumaan. Merisuolakääreen toiminta perustuu osmoosiin, eli nestepaine-ero saa kudoksessa olevan ylimääräisen nesteen kulkemaan solukalvojen läpi matalampaan paineeseen. Tällöin kehon ei itse tarvitse hitaasti poistaa tätä tulehdusnestettä kudoksesta ja parantuminen nopeutuu. Kääreellä on myös viilentävä vaikutus, jolloin kudoseen ei pääse kertymään uutta nestettä niin nopeasti.

Jäsenkorjaajat käyttävät tätä paljon.

Resepti

  • kolme (3) tasapäistä ruokalusikallista merisuolaa
  • litra kädelle neutraalilämpöistä vettä, suoraan kraanasta – turha kikkailla
  • froteepyyhe tai -sukka

Anna suolan liueta veteen välillä sekoitellen. Kasta froteepyyhe tai -sukka liuokseen ja kierrä se käsin niin kuivaksi, ettei se sotke paikkoja. Nihkeä lienee sopiva sana. Puoli tuntia kerrallaan kääre hoidettavan kohdan päällä ja puoli tuntia taukoa. Toista kaksi tai kolme kertaa.

Sukka on kätevä raajoissa, kun siitä leikkaa pään auki. Jos merisuolakäärettä tarvitsee koko selkä, helpointa on levittää esimerkiksi jätesäkki sohvalle, nojatuoliin tai sängylle, asetella pyyhe ensin muovin päälle ja sitten itsensä siihen pyyhkeelle. Lopuksi peitto päälle niin ei tule kylmä.